Creditcard zonder BKR

bkr-1Het Bureau voor Krediet Registratie, oftewel het BKR, doet precies wat de naam al doet vermoeden. Het houdt het leen gedrag bij. De behoefte aan een dergelijk bureau kwam van de kant van de creditcard verstrekkers. Zij kunnen onder bepaalde voorwaarden de gegevens van een aanvrager raadplegen en zo een nauwkeurige inschatting maken van de risico’s die zij lopen wanneer zij deze een creditcard verstrekken.


De oplossing om toch een creditcard aan te schaffen is het gebruik maken van een prepaid credit card. Een credit card met dezelfde mogelijkheden als een gewone credit card die je via de bank of andere instantie aanschaft, maar waarvoor bij aanschaf geen BKR controle wordt uitgevoerd !Infinity Collection| Icon set 8
Het grote verschil is dat je met een prepaid credit card je uitgaven geheel zelf in de hand kunt houden, je hebt namelijk geen oneindige limiet, of juist gezegd je hebt helemaal geen limiet.
Bij een prepaid credit card is het namelijk zo dat je via een online account bij de provider van de kaart geld stort op je credit card. Het totaal op je credit card gestorte bedrag is dan ook je maximale limiet.

Verhuur of verkoop je huis zelf !

Is het zo dat je dit van te voren op je prepaid credit card gestorte geldbedrag op hebt gebruikt, dan kun je de kaart pas weer gebruiken nadat je weer geld op de kaart gestort hebt.
Zo is het dus ook dat bij verlies van de prepaid credit card het maximale verlies dat je kan lijden het bedrag is dat er nog op je prepaid credit card stond. Het is door niemand mogelijk om geld van jou rekening af te schrijven of op te nemen, omdat de kaart niet gekoppeld is aan je eigen bankrekening.

ANWB visa card !
Er zijn verschillende prepaid credit cards die je tegen een minimale vergoeding, ten opzichte van de normale credit cards, kunt aanschaffen en wereldwijd gebruiken.
Voorbeelden hiervan zijn onder andere de prepaid credit card van Skrill en de prepaid credit card van Payoneer.
Zou je vanuit Nederland gezien een gewone credit card willen aanschaffen kun je terecht bij je eigen bank, maar zou je bijvoorbeeld lid van de ANWB zijn kun je ook bij hun terecht voor een credit card met enkele voordelen voor leden.

Comments are closed.